Bureau Scheepvaart Certificering B.V., afgekort BSC, is een onafhankelijke keuringsinstantie voor de binnenvaart. BSC is als keuringsinstantie aangewezen door Inspectie Leefomgeving en Transport en gemandateerd voor het afgeven van binnencertificaten. Daarnaast is BSC zelfstandig ISO 17020 geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie. 

Onze werkwijze

Om het certificeringsproces voor u zo transparant mogelijk te maken en zo efficiënt mogelijk te laten verlopen werken wij met opdrachten en deelopdrachten. Per deelopdracht wordt er een inspectie of handeling door BSC uitgevoerd, de deelopdracht is afgerond als de inspectie uitgevoerd is en de rapportages gereed zijn. Via ons klantportaal heeft u altijd inzicht in uw dossier.

Onze doelstellingen

Bureau Scheepvaart Certificering heeft zichzelf een aantal doelen gesteld waarmee BSC zich profileert en zich onderscheidt van andere keuringsinstanties.

Klantgericht werken en transparantie staan bij ons voorop. Een belangrijk instrument om deze doelstelling te verwezenlijken is onze eigen webapplicatie waardoor u als klant inzage heeft in uw eigen scheepsdossier. Tevens zorgt de BSC applicatie er voor dat de medewerkers van BSC efficiënt kunnen werken. Om u te ontzorgen ontvangt u van BSC bericht op het moment dat er een certificaat of document op het punt staat om te verlopen.

Om het certificeringstraject zo efficiënt mogelijk te laten verlopen werkt BSC zoveel mogelijk paperless. Dit betekent dat u, als klant, de inspectierapporten, facturen en andere correspondentie per e-mail ontvangt of kunt downloaden via de applicatie. Het enige wat u uiteraard op papier van ons ontvangt is het nieuwe certificaat. Op deze manier kunnen wij werken tegen een concurrerend tarief.

U vindt ons hier

  • Bataviahaven 1
    8242 PR Lelystad
    De dichtstbijzijnde parkeergelegenheid bevindt zich in de VOC-garage 
    (VOC-weg 100)
  • +31 (0)850 290 521
  • info@BSCmail.nl