Partners

Op deze pagina vind je de partners van binnenvaartkennis.nl. Onze partners hebben regelmatig plaats voor snuffelstagiaires en leerlingen die een opleiding volgen of gaan volgen. Ben je al werkzaam in de binnenvaart? Ook dan zit je hier op goede plaats. Onze partners hebben regelmatig uiteenlopende vacatures. Van elke partner met vacatures voor varend personeel hebben wij een pagina gemaakt met een bedrijfsprofiel. Kijk eens rustig rond en grote kans dat een van onze partners jou aanspreekt.

We hebben de partners op deze wijze onder elkaar gezet:

1 Partners met varend personeel
2 Partners waar je een opleiding of cursus kunt volgen
3 Scheepvaart gerelateerde partners
| Partners met varend personeel |
Klik op 1 van de partnerlogo’s om naar de partnerpagina van je keuze te gaan

Sinds 2006 zijn we actief als bemiddelings- en detacheringsbureau, gespecialiseerd in detachering van zeer ervaren, zelfstandige kapiteins voor de binnenvaartschepen in Europa met een focus op tankschepen. Met onze filosofie “Kwaliteit, Snelheid en Transparantie” zijn we een belangrijke schakel tussen een groeiende groep zelfstandige kapiteins en verschillende klanten.


Alpinist SA is een allround onderneming in de binnenvaart. Veiligheid, betrouwbare afspraken en een goede samenwerking staan voor ons voorop. We proberen het goed te doen op elk vlak. Werken in de binnenvaart is bovendien internationaal werken en dat kenmerkt ons bedrijf. 


Anta heeft zich in enkele jaren bewezen als dé specialist in shipping en crewing voor de grote binnenvaart en in het begeleiden van de afbouw van schepen. Een unieke positie in een niche markt. Scholing is kennis. Kennis is kwaliteit. Kwaliteit is Anta. Anta zet hoog in opleiding. Medewerkers worden in eigen huis geschoold.


Aqua Barging Holland wil samen met haar klanten werken aan duurzame relaties. Wij vertalen dit in een goede en betrouwbare dienstverlening over het water, waardoor wij samen met u kunnen zorgdragen voor een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening en een duurzame ontwikkeling van ons bedrijf.


Archelle Tankshifffahrt| archelle.scheepvaart@outlook.com


Bamalite S.A. is opgericht in 1993 en is een internationaal scheepvaartbedrijf welke zich richt op het vervoer van gevaarlijke stoffen over water. Het bedrijf is in de loop der jaren uitgegroeid naar een rederij. Er varen in de firma schepen, duwboten, tankduwbakken en tankkoppelverbanden.


Bosman Shipping Group is een binnenvaartrederij. Met een ervaren team aan de wal en de vakmensen aan boord bieden wij onze klanten het meest milieuvriendelijke transport en de beste service. Met onze uitgebreide vloot zijn wij dé partner voor al het vervoer over water. Dankzij de gezondheid van de organisatie is er binnen Bosman Shipping Group vaak ruimte voor nieuwe werknemers en zijn er meer dan genoeg kansen om door te groeien.


Burando Barging is een van de grootste exploitanten van binnenvaartschepen in Noordwest-Europa met een vloot van 60 ‘ultramoderne dubbelwandige schepen voor het vervoer van vloeibare bulkproducten zoals minerale oliën, lichte chemicaliën en vegoils.


Chemgas is een rederij met een familiaire werksfeer. Onze trouwe en loyale medewerkers zijn onze kracht. Zij zijn dan ook degene die kunnen vertellen hoe GAAF! Chemgas is. Als marktleider in de branche staan wij geen seconde stil. Wij blijven ontwikkelen en innoveren. Dit doen wij mede door te investeren in ons belangrijkste kapitaal: onze mensen.


Dari B.V. is een scheepvaartbedrijf dat actief is in de binnenvaart. Met een zeer moderne vloot zijn wij gespecialiseerd in het vervoer van droge lading, containers, vloeibare chemische -en minerale producten over het water netwerk van West-Europa. Wij voldoen hiermee aan de transportbehoefte van onze klanten.


Deen Shipping, is al 40 jaar actief op de Europese binnenwateren met haar tankschepen. Deen Shipping heeft een moderne en innovatieve vloot, met als paradepaardje de MTS Argonon, het eerste LNG aangedreven binnenvaartschip in Europa.


DK Shipping & Trading GMBH is een familiebedrijf met meer dan 50 jaar ervaring in het transport van bulkproducten ( zand en vloeistoffen) over de binnenwateren.


DUTCH WASTE is dé specialist als het gaat om maritieme en industriële reiniging, inzamelen en om de verwerking van afvalstoffen. Klein of groot, moeilijk of makkelijk, gepland of ad hoc: DUTCH WASTE is een professionele en no nonsens organisatie die graag relaties ontzorgt. Dit gebeurd op een veilige, efficiënte manier met milieuvriendelijke middelen.


Fixut Maris B.V. Als u in zee gaat met een scheepvaartbedrijf dat op de binnenwateren vaart, heeft u wellicht nog een lading vragen. Past mijn vracht wel? Is het niet te zwaar? Kan de bemanning dat wel aan? Dat staat allemaal als een paal boven water bij Scheepvaartbedrijf Fixut Maris.


Fluvia is gespecialiseerd in het leveren van Peak Performance diensten aan onze klanten door middel van veilig en betrouwbaar vervoer van vloeibare bulk over de noord – west Europese binnenwateren. Werk samen met een hechte, professionele bemanning en betrokken kantoor. Leef en werk in comfort aan boord, vervoer je lading veilig en lig weinig stil.


Geo Shipping vervoerd grote volumes lading over de Rijn met binnenvaartschepen. We exploiteren 3 koppelverbanden die uitsluitend containers vervoeren tussen de Duitse maakindustrie en de grote zeehavens.


Hoeykens Transport. Sinds onze oprichting, staat ons bedrijf bekend om de goede kwaliteit en hoog niveau van professionaliteit. Wij doen ons uiterste best om niet alleen aan al uw verwachtingen te voldoen, maar deze ook overtreffen waardoor we u volledige tevredenheid kunnen garanderen.


Innovated Shipping, als het om efficiënt, doelgericht én expertise binnen het scheepsvak gaat, is Innovated Group een veilige haven. Scheepsbouw, scheepsmanagement, Dynamic Cargo Survey, maritieme services én opleiding & ontwikkeling binnen het vakgebied. Het is er. Binnen Innovated Groep. En het staat. Als een huis.


Interstream Barging is één van de grootste binnenvaartbevrachters in Europa. Met onze moderne vloot verzorgen we een veilig en duurzaam transport van vloeibare chemicaliën, minerale en eetbare oliën.
Interstream Barging heeft kantoren in Nederland, Duitsland, Luxemburg en Zwitserland.


Mercurius Shipping Group bestaat uit samenwerkingen door en voor binnenvaartondernemers. Mercurius ontwikkelt, bouwt, investeert, exploiteert en bevracht diverse type binnenvaartschepen. Daarnaast bieden wij ondersteunende diensten aan binnenvaartondernemers.


Als bevrachter komen wij tussen bij het opmaken van bevrachtingsovereenkomsten voor het vervoeren van olieproducten over de West Europese binnenwateren gebruik makend van dubbelwandige schepen die de NAVAL vloot rijk is. Ook het afsluiten van vervoercontracten behoort tot onze core business. Bovendien bieden we bunkerschepen aan met activiteit voornamelijk in Vlissingen, Antwerpen, Rotterdam en Amsterdam.


Obbinnenvaart| Wij zijn een Nederlands bemiddelingsbureau. Wil jij voor het leukste binnenvaartbemiddeling- bureau aan de slag?


Slurink| Al ruim anderhalve eeuw is de naam Slurink verbonden met de binnenvaart. Wat eind 1800 begon met Pouwel Slurink in Zwartsluis is uitgegroeid tot een netwerk van moderne bunkerpunten in heel Nederland, waarbij service, kwaliteit en veiligheid centraal staan. Slurink Bunkerstations levert o.a. gasolie, smeerolie en scheepsartikelen aan de binnenvaart en visserij.


Stolt-Nielsen Inland Tanker Service B.V. (SNITS) is een rederij die gespecialiseerd is in het transport van hoogwaardige vloeibare chemicaliën en minerale oliën in binnenvaarttankers.s bedrijf. 


TL Tanker Logistics GmbH & Co.KG is een onafhankelijk bevrachtingsbureau gespecialiseerd in het vervoer van alle soorten vloeibare ladingen via waterwegen. Sinds 1 september 2011 zijn wij actief op ons kantoor in Moers, Duitsland. De naam is nieuw, maar het personeel is ervaren en al jaren betrokken bij de binnenvaart.


Unibarge streeft naar perfectie. Voor Unibarge geen loze kreet, maar een ambitie die wij in een viertal pijlers tot uiting laten komen: Passie, ondernemerschap, betrokkenheid, efficiency. Het management van Unibarge is altijd beschikbaar voor vragen en opmerkingen van de operationele diensten. Er wordt voortdurend geïnvesteerd in het verkleinen van de afstand tussen de water- en landzijde. Dit resulteert in betrokken partners die weten wat er leeft en speelt bij alle partijen.


Vario Shipping is gespecialiseerd in het transport en uitlevering van minerale olie en chemische producten .Dit doen wij met een groeiende vloot  schepen van hoogwaardige kwaliteit.Vanuit ons kantoor in Hendrik Ido Ambacht worden alle transporten gecoördineerd.
Op het gebied van veiligheid en kwaliteit hebben wij een team veiligheids adviseurs 24/7 klaar staan om onze transporten te monitoren en daar waar nodig ondersteuning te bieden


VT is een onafhankelijk bedrijf met betrokken medewerkers. Velen leven al van generatie op generatie een maritiem bestaan. Door innovatieve en betrouwbare dienstverlening biedt VT de optimale ondersteuning bij transport en bunkering met hoog opgeleid personeel en onberispelijk materiaal.

| Partners waar je een opleiding of studie kunt volgen |

Edumar leidt al meer dan 24 jaar, met veel succes, een groot aantal cursisten op voor het Groot Vaarbewijs en Zeilbewijs. Wat in 1996 kleinschalig begon, is uitgegroeid tot de Nederlandse marktleider op het gebied van de nautische examens volgens de route van het CBR. De laatste 15 jaar is het aantal deelnemers ca. 300 cursisten per jaar.


Simwave biedt klanten een aangewezen en op maat gemaakt Learning Management System (LMS). Gebruikers hebben een goed overzicht van hun trainingsvoortgang, volgen online cursussen en zijn goed voorbereid voordat ze bij Simwave een cursus op locatie volgen.


Transafe B.V. ontzorgt ondernemingen in de maritieme sector en petrochemische industrie op het gebied van veiligheid, welzijn, milieu en kwaliteit. Door continue procesverbetering en risico-optimalisatie fungeert Transafe B.V. als innovatieve businesspartner. De dienstverlening is gebaseerd op verschillende kernwaarden.

| Scheepvaart gerelateerde partners|

ABS Advies is een handelsnaam van ABS Belastingadvies- en administratiekantoor bv. Wij zijn een jonge ambiteuze klantgerichte organisatie. Onze medewerkers werken vooral voor het MKB en de binnenscheepvaart. Particuliere belastingaangiften behoren ook tot onze doelgroep.


Alphatron Marine|De binnenvaartafdeling van Alphatron Marine heeft sinds de oprichting een onstuimige groei meegemaakt. Dit komt mede door een goed functionerend servicenetwerk in Europa. De samenwerking met JRC heeft geresulteerd in een aantal verschillende modellen rivierradars: van de JMA-608 tot de JMA-610. De ontwikkeling van innovatieve producten heeft gezorgd voor vernieuwing in de binnenvaart.


Bft| Bruinsma Freriks Transport was established in the year 2000. Our main focus is to transport mineral oil products in the ARA region as well as to all other destinations that can be reached by waterways.


AM. Bruinsma BV | Handel en Scheepvaart is een onderneneming welke onderhoud en reparaties verzorgt aan schepen.
We werken in Zwijndrecht vanuit onze eigen werkplaats en veelal ook op lokatie door het hele land en soms in België en Duitsland.
Schepen kunnen afmeren aan ons eigen steiger in de Develhaven te Zwijndrecht.


Bargelink ist der moderne, vor allem aber neutrale Marktplatz für die europäische Binnenschifffahrt. Verlader, Reedereien, Charterer und Partikulier finden hier ihre Transportpartner. Wir verbinden moderne Internet-Technologie mit der guten Tradition der Branche.


Covadem|Optimaliseer uw reisvoorbereiding. Laad met voorkennis van uw route. Zie actuele vaardieptes en brughoogtes direct op uw kaart. Bespaar brandstof, vaar veilig en duurzaam. Kies voor meer rendement. Kies voor de de slimme real time oplossingen van CoVadem.


Damen Marine Components is toonaangevend in het leveren van nozzles en roer- en stuursystemen. Door in 2018 opnieuw een marktaandeel van 70% te behalen, is en wil DMC marktleider blijven in de Rijn-binnenvaartgerelateerde nieuwbouwvaart.


DekkControl verzorgt Arbo-technische inspecties en keuringen op (tank)schepen in de binnenvaart en aan land. Door de zekerheidsgarantie van DekkControl zijn wij altijd op de hoogte van de relevante wet- en regelgeving en beschikt over de kennis en kunde om uw bedrijf optimaal te ondersteunen.


DOCKMARKS SIGNS is een allround signbedrijf met een maritieme twist. U kunt bij ons terecht U kunt bij ons terecht voor de meest uiteenlopende sign & reclame werkzaamheden als auto-, gevel-, licht-, binnen- & buitenreclame, bewegwijzering, folietoepassingen, graveerwerk, promotiematerialen en nog veel meer…. Wij bestaand sinds 2008 en sindsdien zijn wij, naast vele andere sectoren, bijzonder actief in de maritieme sector met sign werkzaamheden aan boord van schepen. Door de jarenlange ervaring is dit tot een bijzonder specialisme van ons uitgegroeid.


Green Award is een keurmerk voor schepen die voldoen aan hoge eisen op het gebied van veiligheid en het milieu.
Het Green Award certificaat geeft een schip toegang tot meerdere incentives inclusief kortingen op havengelden, producten en diensten. Groene en veilige scheepvaart is de toekomst!


GreenPoint richt zich op het ontgassen van schepen, want ongecontroleerde emissies naar de buitenlucht van de scheepvaart vormen een groeiend probleem in stedelijke en industriële gebieden.


Hoogendoorn Maritieme Betimmeringen en Interieurbouw is er voor bedrijven die op zoek zijn naar een veilig, comfortabel, duurzaam en kwalitatief hoogwaardig interieur in SCHEPEN, GEBOUWEN of OFFSHORE is onze onderneming de aangewezen partner. Ons familiebedrijf bestaat als sinds 1961.


Periskal Group is een groep van bedrijven actief in River Information Services en navigatie software voor de Europese binnenscheepvaart, visserij, kustvaart en pleziervaart. Vandaag de dag varen meer dan 14.000 professionele gebruikers en 5000 pleziervaarders met een Periskal navigatie systeem aan boord zoals Periskal Inland ECDIS Viewer, Periskal RadarOverlay en Chartworx producten onder de merknamen TheMAP, TRAX en Quodfish. Hierdoor is de groep, sinds haar oprichting in 1990, uitgegroeid tot de grootste speler op dit domein in Europa.


Met ruim 50+ jaar ervaring is Polmai uitgegroeid tot 1 van de grootste en belangrijkste spelers in de Rotterdamse havens m.b.t. veiligheidsmateriaal voor aan boord. Sinds 1967 bieden wij de binnenvaart en zeevaart, kwaliteit en betrouwbaarheid die men mag verwachten. 


Register Holland| Met inmiddels meer dan 30 jaar ervaring is Register Holland dé onafhankelijke organisatie voor certificerende inspecties voor ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport). Register Holland is als een van de eerste bureaus officieel door ILT aangewezen om zelfstandig scheepsinspecties uit te voeren en certificaten van onderzoek af te geven.


ROTEX Shipping geeft u rust en zekerheid door u de administratieve beslommeringen uit handen te nemen en het rendament op uw schip te verhogen.


VEMASYS is het enige digitale binnenvaartplatform dat end-to-end zakelijke controle en een naadloze gebruikerservaring aanbiedt voor toegang tot alle gegevens op elk apparaat, via kenniswerker, planner, boordpersoneel, stuwadoor en elke andere use-case in uw organisatie.


VE-woning en scheepsstoffering| VE-Screen & VE-woning stofferen is een betrouwbare partner, denkt met u mee en weet wat kwaliteit is of het nu gaat om uw woning, schip of kantoor. Onze kracht is de ervaring en goede samenwerking met u als klant, de interieurbouwers en andere aannemers zodat alles perfect op elkaar afgestemd en opgeleverd wordt.