Sensor Maritime is opgericht om nieuwe technologieën te ontwikkelen in de vorm van hoogwaardige, innovatieve oplossingen. Met onze roots in de industrie streven wij industriële niveaus van betrouwbaarheid, duurzaamheid en robuustheid na.

SENSOR MARITIME 

Sensor Maritime streeft naar het vergroten van de veiligheid in de maritieme markt door middel van haar innovatieve sensor oplossingen. Sensor Maritime is met name bekend door haar brughoogtedetectiesysteem Bridgescout®. Bridgescout® is ontwikkeld om het aantal aanvaringen, maar ook het risico op aanvaringen in de binnenvaart te verminderen. Inmiddels zit Bridgescout® aan boord van tankers, containerschepen, droge lading schepen en passagiersschepen door heel Europa. Samen met rederijen en partners worden nieuwe oplossingen ontwikkeld om de vloot veiliger, maar ook efficiënter te laten varen. Je hebt Bridgescout® aan boord vanaf €14.750 (exclusief installatie). Ondertussen zijn er ook verschillende installatiepartners, waaronder Werkina Werkendam, EMS en Van Tiem Elektro.

REAL TIME BRUGHOOGTEDETECTIE DOOR BRIDGESCOUT®

Bridgescout® detecteert of er voldoende doorvaarthoogte is. Het systeem bestaat uit de interface voor de kapitein in de lessenaar en de Bridgescout®-sensor met GPS-antenne op de stuurhut of onder de pet (bakboord of stuurboord). Vanaf 500 meter tot een object licht het paneel in de stuurhut op. Bridgescout® attendeert de kapitein op een naderend object en begint met scannen. Vanaf 300 meter tot een object is Bridgescout® in de mogelijkheid een melding te genereren. Indien de stuurhut te hoog staat en er onvoldoende doorvaarthoogte is, informeert Bridgescout® de kapitein over een potentieel risico tot aanvaring. Naast een buzzer is er een gesproken alarm (“stuurhut te hoog”) te horen. Indien het zicht van de Bridgescout®-sensor langer dan 5 seconden geblokkeerd wordt, bijvoorbeeld door een object op het dek, meldt Bridgescout® dit. Bridgescout®-instellingen, bijvoorbeeld de marge tussen de stuurhut en een object, maar ook alarmering, zijn naar wens in te stellen. Bridgescout® is niet afhankelijk van omgevingsfactoren als hoogte van objecten of waterstanden; Bridgescout® maakt een real-time scan. Vooral de alertheid door Bridgescout® en de ondersteuning op kritieke momenten worden positief opgemerkt door klanten. Mocht er een moment van onoplettendheid zijn of mocht de kapitein een inschattingsfout maken, is het Bridgescout®-alarm daar om een aanvaring te voorkomen.

Neemt u contact op voor onze actuele prijzen.

Sensor Maritime staat voor innovatie, betrouwbaarheid en kwaliteit. Ons doel is het vergroten van de veiligheid in de binnenvaart door middel van onze unieke sensor oplossingen. Het is onze missie om de beste oplossing te bewerkstelligen door te luisteren naar onze klanten en partnerships aan te gaan.

Neemt u contact op voor onze actuele prijzen.

Contact

Nieuwe Linie 9

5264PJ, Vught

T+31 41 636 94 96

Einfo@sensormaritime.com

Iwww.sensormaritime.com