Met 6 eigen schepen – 6 tankers – en 40 werknemers verzorgt Van Loon Shipping vanuit Hendrik-Ido-Ambacht het transport van vloeistoffen en chemicaliën  in Europa voor diverse grote opdrachtgevers.

Met volop schippersbloed stromend door hun aderen deden Arjan en Willeke van Loon in 1987 precies wat iedereen al vermoedde: zij startten hun eigen binnenvaartbedrijf.

Met geleend geld en één schip – de Dortsman – gingen ze hun eigen avontuur aan en daarmee legden zij het succesvolle fundament waar Van Loon Shipping anno nu op drijft. Dat is een moderne en gezonde onderneming die ambitie en visie durft te hebben en staat voor kwaliteit, efficiency en veiligheid.

HSEQ

Van Loon Shipping hecht grote waarde aan strikte naleving van alle kwaliteits- en veiligheidsnormen.
Een veilige en schone werkomgeving behoort tot de standaardnorm aan boord van de vijf eigen schepen en directe omgeving. De gezondheid van de werknemers, collega’s, omgeving en het milieu staan voorop.
Met behulp van zijn QHSE-managementsysteem worden de procedures nageleefd op het gebied van de kwaliteit, gezondheid, veiligheid en milieu. Hierdoor en door de regelmatige bezoeken aan boord zijn onze kwaliteits- en veiligheidsnormen bij een ieder binnen van Loon Shipping bekend en worden door de werknemers nageleefd.  Bij van Loon Shipping hebben wij daardoor ook geen QHSE afdeling maar zijn wij juist een QHSE Team geworden.

veiligheid_kwalitiet_hseq
veiligheid_kwalitiet_milieu

MILIEU

Maatschappelijk verantwoord ondernemen behoort tot de standaardwaarden van de directie van Van Loon Shipping.

Aan de almaar strenger wordende wetgeving op het terrein van milieu wordt graag gehoor gegeven. Schoon varen is immers de toekomst. Op vier van de vijf schepen die varen onder de vlag van Van Loon Shipping prijkt al een Green Award, als bewijs dat zij voldoen aan de strengste milieueisen voor de binnenvaart.

INNOVATIE

Innovatie wordt bij Van Loon Shipping met hoofdletters geschreven. Ook in de economisch zware tijden liet directeur Arjan van Loon zien niet te tornen aan vernieuwing aan boord van zijn schepen. Waar mogelijk worden innovaties doorgevoerd om zijn schepen nog zuiniger en schoner te maken.

Het containerschip Dortsman heeft sinds 2015 twee katalysatoren laten inbouwen, zodat de in toekomst schoner kan worden gevaren.

veiligheid_kwalitiet_innovatie
veiligheid_kwalitiet_inspectie

INSPECTIE

Alle technische installaties en andere systemen op de schepen van Van Loon Shipping staan onder voortdurende inspectie.

Direct solliciteren?